2015 m. sausio 22 d., ketvirtadienis

dėl atsiskaitymo kredite Aliuose. apklausos rezultatai netikėti

Prieš penketą dienų klausėme savo svečių ar jiems būtų svarbi galimybė atsiskaityti už paslaugas Aliuose kreditine kortele.
Prisipažinsiu rezultatai šiek tiek nustebino. Galvojau , kad tokia galimybė būtų svarbi daugumai mūsų svečių.
Matyt mane, kaip ir visus kitus, veikia bankų žmonių peršamos buktai progresyvios labai įdėjos, kad grynieji yra atgyvena ir ,,šaunūs ir šiuolaikiški žmonės'' apskritai jų atsisako naudodami tik savo mylimas kreditines. Pasirodo taip nėra :

Tik trečdalis respondentų pirmenybę teikė atsiskaitymui kreditine kortele, o absoliučiai daugumai atsiskaitymo būdai  bankiniu pavedimu ,  grynaisiais ar kreditine kortele pasirodė visai nesvarbūs ir vienodai priimtini. Beveik 17 % apskritai pasisakė prieš kreditines korteles.  Dar įdomiau šie skaičiai atrodo atmetus respondentų iš užsienio atsakymus. Kreditinių kortelių šalininkai sudarė tik 25 % nuo bendro skaičiaus.
Kadangi maniau, kad kreditinių šalininkų bus dauguma - uždavėme ir antrą klausimą :

Jis pakankamai logiškas, nes dabartinėmis sąlygomis siūlomomis mūsų banko, mes dalį gautų pinigų už tokius mokėjimus privalėtume atiduoti bankui, taip pat prisiimtume rizikas su įrangos sklandžiu darbu ir pan.
Kad ir mažas kainos augimas, kaip patogumo pasekmė, pasirodė nepriimtinas absoliučiai daliai apklaustūjų.
Tik maždaug penktadalis, o respondentu gyvenančių Lietuvoje tik šeštadalis, buvo pasiryžę mokėti šiek tie daugiau.
Išvada labai aiški - artimiausiu metu kreditinėmis kortelėmis atsiskaityti už mūsų paslaugas nebus įmanomą, o bankų analitikai ir ruporai, tokie kaip ponas Mačiulis, gyvenantis be grynų pinigų panaikins savo platesnio pasirinkimo galimybes perkat prekes ar paslaugas smulkiojo verslo sferoje.

Komentarų nėra: