2020 m. gegužės 1 d., penktadienis

kaip Covid virusas pakeitė vasaros rezervacijas

Paskutinius penkis metus gyvenom labai nuobodžai. Kiekvienas metais viskas vyko labai panašiai, nelabai priklausomai nuo orų ar kitų sąlygų.  Vasaros rezervacijų rodikliai buvo praktiškai identiški vertinat daugeliu parametrų : svečių atvykstančių geografiją, rezervacijos trukmę, prieš kiek laiko atlikta rezervacija. Čia jau patys nuspręsdavom kurį kanalą padidinti, kurį pamažinti, kad laikytume sveiką balansą. Šiemet viskas kitaip :) Kaip dažnai rašiau esame kažkur 2006 metuose, jei galima būtų lyginti. Pridedu grafiką kuris iliustruoja kiek vasaros dienų Aliuose rezervuota pasibaigus konkrečiam mėnesiui. Mėlyna kreivė 2019 metai , raudona 2020 metai. 


Akivaizdu , kad sausis ir vasaris nebuvo niekuom išskirtiniai, o nuo kovo prasidėjo rezervacijų atšaukimai masiniai iš užsienio .Balandį toliau gaunam atšaukimus, bet tai ima amortizuoti svečiai iš Lietuvos. Akivaizdu, kad lietuviai nekompensuoja praradimų, kadangi galbūt buvome išskirtinė sodyba ir orientavomės į užsienio rinkas. Vasarą užsienio svečiai rezervuodavo paskutiniu metu per 60% dienų, o pridėjus tautiečius gyvenančius užsienyje dalis perkoptų 70%.
Kitas svarbus rodiklis, kad vidutinė vasaros rezervacija nuo 4,7 paros sutrumpėjo iki 2,9 paros. Tai supunuoja kad dirbsim tvarkydami patalpas daugiau, o uždirbsim mažiau. Jau imame ieškoti kur papildomai nusipirti 30 patalynės komplektų, nes taip trumpėjant rezervacijos laikui nebeišsiversime su dabartiniu kiekiu. Dar daug smulkmenų apie kurias neverta rašyti. Akivaizdu, kad metai bus visai kitokie nei buvom pripratę.

Komentarų nėra: