2018 m. gruodžio 6 d., ketvirtadienis

vandenį pakeitėme


   Vienareikšmiškai pats didžaiusias ir brangiausias mūsų projektas kai atsikraustėme gyventi į Alius.
Iš pradžių projekto biudžetas atrodė tikrai didelis, bet kai kiemas prisipildė įvairios technikos ir 4 paras iki išnaktų dirbo burys žmoniu, taip jau nebeatrodė...
    Kai daugiau kaip prieš 15 metų statėme namus, arteziniam gręžiniui pinigų nebeužteko ir vandens tiekimo sistema buvo pasirinkta hidroforų pagrindu, o gerimas vanduo svečias buvo pateikiamas fasuotas. Pagaliau pribrendom permainoms ir atidėję kitus smulkesnius projektus visas lėšas skyrėme gręžiniui ir vandens tiekimo sistemai pakeisti.
   Vietoje buvusių 3 siurblių teliko vienas, užtat galingesnis už visus tris  kartu sudėjus. Svarbiausia, kad jis nukeliavo giliai po žeme, kartu pasiimdamas skleidžiamą triukšmą. Beliko sauja diodinių lempučių indikuojančių apie jo nelengvą darbą.
   Tai nebuvo pabaiga, nes reikėjo prijungti visus pastatus prie naujos sistemos ir užtikrinti skalndų jos darbą. Nors ir su smulkiais trukdžiais, kurie matyt neišvengiami statybų procese, viskas pavyko puikiai ir svarbiausia telpant į numatytus terminus. Taigi belieka kilstelt krano rankenėlę ir įsipilti naujo vandenėlio.

Komentarų nėra: