2014 m. gruodžio 25 d., ketvirtadienis

kokie buvo metai Aliams ?

Mes visad stengiamės daryti truputi kitaip nei dauguma... Visiems tinklams lūžtant nuo kalėdinių vaizdų nutarėm , kad kaip tik šiandiena būtų gerai nors truputi atskiesti Kalėdas kitokiom temom.
Taigi kokie buvo praeinantys metai mums ?
Mums visiems atrodė, kad pakankamai ramus ir nieko nesiskiriantys nuo tryliktų ar dvyliktų. Žmogaus sąmonė - paslaptingas dalykas, ji kartais ima ir apgauna, o skaičiai juk labai retai, ypač jei nėra jokio noro jais manipuliuoti.
Visados laimėjimai ir pralaimėjimai atsiskleidžia lyginant, taigi palyginom Lietuvos rodiklius su Alių rodikliais ir pamatėm nemažai skirtumų.
Mes gerokai lenkiame Tėvynę augimo tempu, net patys nustebom viską suskaičiavę. Alių augimas daugiau nei dvigubai didesnis nei Lietuvos. Tempiam šalies ūkį į priekį :)
Dar įspūdingesnis mūsų augimas įvertinat , kad paslaugos Alių atpigo 2,1% lyginat su 2013 metais. Vidutinė paros kaina sumažėjo ir šiais metais yra- 222 Lt. Tuo tarpu Lietuvos infliacija siekė 0,3 %.
Mes esame tarp tų Lietuvos ūkio subjektų kurie nemažai savo sukuriamo produkto eksportuoja, tai yra parduodam paslaugas užsienio šalių rezidentams. Šiame rodiklyje mūsų reikalai kur kas prastesni nei Lietuvos. Pirmą kartą per paskutinius trejeta metų užsakymų iš užsienio sumažėjo. Daugiausiai tam įtakos turėjo svečių iš Rusijos srauto mažėjimas ir nors pardavimai kitose rinkose nežymiai padidėjo, beveik per puse smukęs užsakymų iš Rusijos skaičius nutempė galutinį rezultatą žemyn.
Išvados būtų tokios, kad šiemet daugiau dirbome, sugebėjome efektyviau valdyti išlaidas pateikdami patrauklią kainą savo svečiams ir nepaisant nepalankių geopolitinių aplinkybių pademonstravome sugebėjimą augti išnaudodami vidinės rinkos atsigavimą bei aplinką.
p.s. Kadangi esu baigęs VDA, o ne kokius ekonominius mokslus tos srities profesionalų iškart atsiprašau už galimus netikslumus ar mėgėjiškus vertinimus. Man visad tie ekonominiai dalykai ir skaičiai buvo  įdomūs ir savo gyvenimo kaime dėka pasirodo galiu užsiimti ir tuo :))), tebūnie mėgėjiškai...


Komentarų nėra: