2014 m. gegužės 20 d., antradienis

sodyba nepritaikyta neįgaliems

Dažnai visokiose rezervacijų sistemose būna pasirinkimas ,,Pritaikyta neįgaliems''. Niekada nededam varnelės toje skiltyje nes nemanom esą pasiruošę priimti tuos žmones. Mielai laukiam jų atvykstant, tiesiog neturime kai kuriems atvejams reikalingos specifinės įrangos ar kažko panašaus ir nenorime sudaryti nepatogumų, kartą sulaukėme puikių svečių sėdinčių ratukuose ir atrodo nenuvylėm. Pranešimas visai apie kitokį neįgalumą.
Paskutiniu metu dalis bendrapiliečių sparčiai juda protinio neįgalumo link, nors nei gamta, nei nelaimingos aplinkybės jų nenuskriaudė.
Pvz : skambina šiandiena tokia madam, šneka kokias pora minučių apie savo ekologinį poreikį ir panašius dalykus. Kantriai klausau. Darbas toks. Po kažkokio absoliutaus minčių kratinio ir nei vieno aiškiai suformuoto klausimo seka pirmas : ,,Ar pas jus nėra uodų ?" Nesulaukus atsakymo puola guostis kaip uodai sugadino iškylą į kaimą praitais metais. Dieve mano ar jums ten su galva negerai ! Koks gali būti kaimas be uodų, musių, vapsvų ir panašių dalykų. Norom nenorom prisiminiau ,,neįgalių'' rusų porą Sicilijoje kai jų bamblys jūroje užminė ant jūrų ežio. Puse valandos liejosi smegenų snargliai - ,,kaip taip galima, Turkijoje ežius iš jūros išrinkdavo personalas, o čia kokia betvarkė !''.  Gal mes turėtumėm išrinkti savo uodus ?
Juokai juokais, bet jau yra įmonių kurios mums įkyriai siūlo paslaugas - nupurkšim visą teritoriją chemija ir uodų praktiškai nebeliks, o jūsų svečiai galės mėgautis poilsiu. Kokiu poilsiu ? - neįgaliųjų poilsiu.
Garbės žodis mes neįgaliems nepritaikyti, pasukit kitur.

Komentarų nėra: