2014 m. sausio 29 d., trečiadienis

šalių topai. kodėl žmonės elgiasi skirtingai ?

Kartais pagalvoju kas smagiausia tų Alių veikloje man ?  Anksčiau sakydavau drąsiai , kad esam dėl tos veiklos laimingiausi žmonės apskrityje ir nemeluodavau, bet manau jau tapo kažkas laimingiausias Utenos apskrityje kitas ir taip turėtų būtį, juk kitaip matyt turėčiau kreiptis pas psichiatrą.
Smagumu liko daug, bet pats smagiausias - bendravimas su svečiais iš kitų šalių. Šalių daug..., jau prie 50 artėjame... Iš tų 50 maždaug 15 šalių turėjo daugiau nei 10 atvykimų. 10 man pasirodė jau pakankamas skaičius, kad spręsti apie tam tikrus tautos elgesio stereotipus. Taigi Alių topai.
1. Šalys kurių gyventojai mums suteikia daugiausiai emocijų, šalys iš kurių labiausiai laukiam svečių.
      1. ITALIJA. Vienareikšmiškai ! Jei bent vienoje viloje gyvena italai visiems būna smagiau. Visokie siurprizai su gitara ant liepto, ,,bravisimo'' šūksniais kieme, ir ta tik jiems būdinga švelnia gestikuliacija kalbant. Jei galėčiau dirbti tik italams  matyt laimės indeksas mano ženkliai pakiltų :)
      2. PRANCŪZIJA. Prancūzai tokie nutemperaminti italai.... , tas mažesnis temperamentas kartais kompensuoja italų nuolatini vėlavimą.... Jei kureni prancūzui pirtį 18 val. labai daug šansų , kad jis ten ir bus 18val. Negarantuotai , bet jau yra šansų... Apskritai prancūzai man tokie tarpiniai tarp laimės pietuose ir atsakomybės šiaurėje. Balansas jų stiprioji pusė.
     3. RUSIJA. Taip ir rusai ! Mūsų rusai visai kitokie nei Turkijos ar Egipto kurortuose į kuriuos nesinori važiuoti vien dėl to. Bulgakovas, BG, DDT, galų gale tas jų prezidentas putinas..., visad atsiranda daug temų.
Kita vertus man būna labai įdomu bandyti suvokti rusišką sielą, nors kiekvieną kartą suprantu , kad tai matyt neįmanoma.
2. Šalys  kurių gyventojai nekelia jokių problemų, kurie labiausiai gerbia aplinką kurioje būna.
      1. VOKIETIJA. Turėjome tikrai daug svečių iš Vokietijos, labai įvairių, - šeimų, draugų grupių tarp kurių buvo visiško undergraundo atstovų. Visi jie paliko namus labai tvarkingus, visi be priekaištų laikėsi mūsų taisyklių ir buvo tobulai punktualus. Visi !
     2. JAPONIJA IR PIETŲ KORĖJA. Čia gal vienintelė išimtis nes išvardinau dvi šalis. Japonai buvo 8 kartus, korėjiečiai  2, gaunasi 10 :)))  Suprantu , kad tai skirtingos kultūros, bet man pasirodė labai panašūs elgesio modeliai. Čia panašu kaip su vokiečiais, bet japonų imlumas ir žingeidumas čiumapant įvairius dalykus ir norint juos išbandyti ,kartais nesuteikia tokio komforto kaip pirmos nacijos atveju.
     3. SUOMIJA. Su suomiais labai smagu dirbti ! Nevedu tokios statistikos, bet įsitikinęs, kad jie greičiausiai atsako į el. paštą, labai aiškiai suformuluoja savo norus ir klausimus, laiku perveda mokėjimus. Tais parametrais lietuvius lenkia kokius penkis kartus :)) , o tai mums labai palengvina gyvenimą.
Tokie topai :))))))

Komentarų nėra: