2013 m. lapkričio 2 d., šeštadienis

10 metų kaime

Šiandiena sueina lygiai dešimt metų kaip atsikraustėme gyventi į Alius...
Atsimenu tuomet diena buvo ne tokia saulėta, kartkartėmis pažerdavo šlapių snaigių, aplink buvo pilka ir niūru. Didelės būdos vairuotojas vežęs visą mūsų užgyventa turtą įvažiavęs į kiemą kažkaip su užuojauta pasižiūrėjo į mane..., suprask ,,va nusigyveno žmonės''.
 Buvo galima jį suprasti. Ten šalia Trakų liko puikus naujos statybos namas su visais patogumais viduje ir tvarkinga veja lauke, o čia aplink buvo apleistos pievos, pečiai viduje, jokių san. mazgų, viryklės, ką jau kalbėti apie tokius daiktus kaip skalbimo mašina... Ten liko ir neblogi darbai su garantuotu užmokesčiu kas mėnesi, o čia buvo tik nežinomybė.
Jau vėliau sužinojom , kad gerokai pašalus virtuvėje užšaldavo vanduo, o ryte pabudus kambaryje kartais būdavo tik +13. Tai buvo vėliau.... o tuomet viskas atrodė labai jaudinamai ir optimistiškai. Matyt panašiai jausdavosi senovės burlaivių jūreiviai kai gimtasis uostas dingdavo iš horizonto ir prasidėdavo tolima kelionė.
Buvo didelis tikėjimas sėkminga pabaiga, bet žinoma buvo ir daug jaudulio- ar kryptis teisinga, ar audros nepražudys.... Dabar to jau seniai nebeliko, ir tas dešimtmetis po truputi klodamas dulkėmis nereikšmingus ar sunkius dalykus priverčia prisiminti tuos teigiamus...
Tokia svarbia sau proga pradėjome naują skyrių savo blog'e - ,,10 metų kaime''. Kas mėnesį pabandysim prisiminti kas vyko prieš dešimt metų, kaip viskas atrodė prieš 10 metų ir kaip yra dabar. Tai labiau skyrius sau patiems, bet matyt tiems pastoviems mūsų svečiams bus irgi smalsu paskaityti ir pamatyti kaip buvo kuriami dabartiniai Aliai.


Komentarų nėra: