2012 m. balandžio 7 d., šeštadienis

Margučiai. Naujas marginimo būdas

Margučiai ! Jie būtini Velykų šventei !
Kiekvienais metais suki galvą , kaip išmoningiau numarginti kiaušinius. Eilę metų pasitelkdavau svogūnų lukštus , įvairias žoleles ir dažus , bet šiais metais interneto platybėse aptikau marginimo būdą, naudojant spalvotą šilką . Įdomu ? Man taip pat buvo įdomu tą būdą išbandyti . Tiesą sakant, aklai surasta nuorodą nesekiau , laikiausi tik pagrindinio dažymo principo- audinys turi būti 100% šilkas ir labai gerai priglusti prie kiaušinio .
Taigi , apie naują marginimo būdą nuosekliai :

Susiradau tikro šilko , tai buvo jau nenešiojamos šilkinės skarelės . Jas sukarpiau gabalėliais , juostelėmis. Atsiminiau, kad kiaušinius, norint, kad jie verdant nesuskiltu reikia prieš kokią valandą išimti iš šaldytuvo.

Šilko gabalėlius merkiau į vandenį ir vyniojau ant kiaušinio . Drėgnas šilkas gerai lipo prie kiaušinio , kad sukibimas tarp audinio ir kiaušinio būtų kuo didesnis dar papildomai įvyniojau kiaušinius į medvilninę marlę ir aprišau siūlu .
Kiaušiniai "aprengti". Galima kaisti puodą ir virti . Į vandenį reikia dar įpilti ketvirtį stiklinės acto ir kelis šaukštus druskos, kad šilko dažai geriau užsifiksuotu . Viriau apie 15 minučių , o baigus virti , išėmiau kiaušinius ir leidau jiems atvėsti . Nuėmiau visus kiaušinių "rūbelius" ir štai - šilko raštais marginti margučiai . Nepamirškime margučius ištepti aliejumi , kad būtų dar gražesni .

Gražina

8 komentarai:

Rosita rašė...

labai įdomus marginimo būdas, pirmą kartą apie tokį girdžiu :)
o šilkines juosteles po to dar kartą galima panaudot ar jau mest lauk reik?

aliai rašė...

antrą kartą jau nelabai gausis šilko panaudoti , mat pats audeklas tampa gan silpnas, juk verdama 100 laipsnių vandens temperatūroje , o šilkas "iškenčia" tik žemesnę temperatūra :)
čia nuoroda, kuri paskatino mane tokiam marginimui :) http://www.ourbestbites.com/2012/03/silk-dyed-eggs-aka-tie-dyed/

Kitokie amatai rašė...

Puikus marginimo būdas !!!
Būtinai išmėginsime per atvelykį ;)

Emas rašė...

Mums tai ryskumo truko... Kazin kodel? Ir acto gerai ipylem, ir druskos idejom, ir 15 min virem, ir mano 2 slipsus sukarpem! Kaip ir kiekvienais metais graziausi buvo svoguniniai.

aliai rašė...

Emai, smagu , kad išbandėte , bus tų šlipsų :), o ryškumo , manau ,trūko dėl to , kad šilkas silpnai prie kiaušinio buvo priglūdęs.Pastebėjau, kad kaklarasčio šilkas paprastai storesnis būna, tai jį ir prispausti prie kiaušinio sudėtingiau , man geriausia gavosi su plono šilko skarele .

Anonimiškas rašė...

o kokio stiprumo actą naudojote?

aliai rašė...

naudojom 9% stiprumo actą .

marica rašė...

Niekur neradau tu silkinių kaklaraiščiu, visi sintetiniai, tai džiugu kad bent kelias skareles radau, mėginusiu ir aš šilku marginti 😃