2020 m. lapkričio 25 d., trečiadienis

vila Petras. Kas pasikeitė ir kur link juda Aliai


 Baigėme ilgiausius remontus. Vila Petras gerokai atsinaujino ir pasikeitė. Pokyčiai buvo atlikti atsižvelgiant į svečių pastebėjimus ir mūsų pačių suvokimą. Pagrindiniai principai - daugiau komforto ir jaukumo, daugiau šviesos interjere.

Turime mylimą svečią Andrių buvusį Aliuose jau daugiau nei 30 kartų ir greit su šeima atvyksiantį vėl. Bendraujant kažkada, mums pasiūlė judėti boutique kategorijos link. Pati mintis puiki, bet kartu įpareigojanti. Nesinori kelti savo svečiams nepagrįstus lūkesčius. Teko plačiau pasidomėti kas yra boutique kategorija ir kokie reikalavimai. Viską gerai apsvartę nutarėme judėti Aliai Art Boutique link.

Pristatome pirmą savo numerį pilnai atitinkantį šią kategoriją. Kas pasikeitė :

buvo tik terasa, bet nebuvo pavėsinės. Yra nauja pavėsinė.



Nauja virtuvė su dvigubai didesniu spintelių tūriu, kaitlente. Pilnai nauja santechnika, originalios etno puodynės ir asočiai jaukumui kurti.



Vietoj 1 dvigulės ir 3 viengulių lovų liko 1 dvigulė ir 2 viengulės lovos atskiruose miegamuosiuose. To pasekoje daugiau lentynų ir knygų kurių skaičius gerokai perkopė 100. Buvo perdažytos lubos ir sienos, visi rąstai nutepti priemone nuo medgraužių, du kartus tonuoti baltai ir du kartus lakuoti. Langų apvadai ir durys tapo steriliai balti.

Svarbiausias dalykas- daugiau originalių meno kūrinių ir autentiškų detalių. Tam skyrėme ypatingą dėmesį. Interjerą puošia V.Vasiliūno ir L.Lianzbergio tapyba, G.Jasudytės ir A.Jonuškaitės-Šaltenienės keramika, tautodailinkų E.Židonio ir O.Bražėnienės darbai. Prie viso to įsodrinome patalpas mūsų prosenelių ir senelių mediniais daiktais naudotais buityje. Su grėbliu mediniu pačiam gaspadoriui dabartiniam teko vasarą vaikystėje pagrėbti. Dabar atrodo neįtikėtina.



Pabaigai vyšnia ant torto :) Tekstilininkės  R.Jasudytės, mūsų tetos, Lietuvos Nacionalinės premijos laureatės, autentiškų senovinių raktų kolekcijos dalis dovanota Aliams.

Padarėme ką buvome suplanavę, o Jums spręsti ar mums pavyko. 

Komentarų nėra: