2020 m. balandžio 12 d., sekmadienis

apie 257 EUR iš valstybės

Turiu tokia begalo graudžią savo senelių nuotrauką jiems Aliuose prisėdus atokaitoje prie trobos.


Tokia senatvė sovietų laikais.  Lietuvos nepriklausomybės metais mano močiutė sėdėjo namuose vaikus žiūrėdama o senelis dirbo matitininku daugiausia banke sandorius matuodamas. 5 vaikus turėjo, 1 palaidojo gimusi. Senelis Silvestras sugebėjo uždirbti kaip giminėj sakydavo ,, rojaliui'', ant kurio vyresnioji iki karo skambindavo. Dar mano senelis pasitikėjo Lietuvos Respublika ir tikėjosi pensijos senatvėje . Dar daug mielų anųkų matyti aplinkui matyt tikėjosi ir mėgautis sočia senatve. Užėjo rusai ir viskas dingo kaip dūmas.
Viską žinoma galim nurašyti rusams ir dar pridėti. Sutinku, bet kai staiga iškilo rimti iššukiai valstybei man kažkaip nepadeda tas nurašymas ir prisiminimai kad prie ruso dar blogiau buvo.
257 EUR ! Čia rimtai !
Čia tokiems kaip mes dirbantiems pagal induvidualios veiklos pažymą. Čia tiems kaip mes kurie per visą laiką nei vieno biuliatenio neišsirašė, nes tiesiog neturi tam tiesės. Čia man ąsmeniškai kuris per 15 veiklos metų nei vieną kartą nepradelsė nei  dieną su krūva mokesčių : PSD, nekilnojamo turto, PVM, taršos ir t.t. Čia rimtai pasirodo !
Tikrai rimtai, kad paskelbus karantiną taip užsikimšo tinklas, kad teko pirkti papildomą interneto anteną norint užtikrinti stabilų ir greitą ryšį . Gerai, kad turėjom dezinfekacinių skysčių ir teko dasipirkti tik 15 l. Vien antena ir skystis kainavo 277 EUR.
Galima suprasti, kad mes labai skudžiamės ir verkiame. Ne. Tiesiog valdžia kokia bebūtų visados gręž kiek gali ir apsimetinės, kad padeda kai sunku. Kvailystė visa tai. Kairieji, dešnieji o juolab kolkoznikai yra kažkur ten už kalvelės. Visados taip buvo ir bus.

Komentarų nėra: