2018 m. spalio 19 d., penktadienis

XVIII a. ir XXI a.


Pas mus atvykstantys svečiai žino ir mūsų dvikamienį ąžuolą senolį. Nieks tiksliai nepasakys kada gilės prasprogo ir pasirodė daigas, bet anot miškininkų tai įvyko XVIII a. viduryje. Tikrai daug atiduotumėm , jei galėtumėm pamatyti galiūno gyvenimą - nuo daigo iki turbūt storiausio dvikamienio ąžuolo Lietuvoje. Kamieno apimtis juk 5m. 40cm ! Kai bandai įsivaizduoti ką medis matė per savo gyvenimą, nelabai telpa galvoje....


Kai prieš 15 metų mūsų šeima atsikraustė į prosenelio žemę negalėjome pagalvoti, kad gamta paruošė mums tobulą dovaną. Ją pastebejome gal po penkmečio kokio apie 2008 metus. Pjaunamos vejos pakraštyje sukrito dvi gilės ir istorija ėmė kartotis. Iš pradžių nelabai tikėjomis kad medeliai išgyvens - stirnos nenugrauž, žmonės nenulauž. Viskas vyko stebėtinai sklandžiai ir sulaukę 15 metų riešo storio kamienai pinasi meiliai viens aplink kitą. Mažas, bet labai mielas gamtos stebūklas mums.
Dabar akimirkai pabandykite įsivaizduoti XXIII a. kai jaunėlis skleis savo lają suteikdamas kažkam pavėsį ir minėdamas senovę - XXI a.  Vėl darosi sunku įsivaizduoti, bet juk taip smagu ir didinga.

Komentarų nėra: