2014 m. lapkričio 11 d., antradienis

trumpas vyrų gyvenimas

Tik ką įžengėme į vienuoliktus metus kaime. Nedaug atrodo, bet per tuos metus praradom tris vyrus : Valančių, Murkų ir Rainakėlį. Valančius turėjo matyt gero lenkiško kraujo iš savo tėvų gyvuojančių Kalvarijų turguje Vilniuje. Sumokėjome už jį būtent du litus ant kurių buvo nupieštas vyskupas kažkokiai girtuokliai ir tiek. Gavome už tai savotišką Mickey Rourke. Veikėją sugebantį suvaidinti tobulą Šv.Pranciškų arba būti tikram vyrui už ribos filme Barfly. Čia smagios sąsajos su Bukovskiu :)

Iki pat senatvės Valančius išliko begalo lojalus šeimininkams ir numirė nuo kepenų cerozės, tiksliau nebegaledami matyti jo kančių patys nuvežėm herojų patrumti kančių jo senatvinių. Garbės žodis buvo tobulas katinas !
Kitas buvo Murkus. Petras išsirinko tokį asimetriškų dėmių kačiuką iš gyvūnų globos namų. Begalo smalsus ir imlus buvo jaunuolis, per kūčias sugebėjo įkristi į neuždarytą šulnį... Žiauri mirtis. Mes nepastebėjome ir laukėme ilgai sugryžtant .... Petrui pasakiau šia istoriją tik šiandieną...

Ir paskutinis kurio nebeturime - Rainakėlis. Gražina ilgai neleido rašyti apie mažylį kaip mirusi. Jis išeidavo nuolat į žygius dėl moterų ar šeip dėl muštynių. Rainakėlį išgelbėjom nuo baisaus pasaulio Alių autobusų stotelėje. Kažkas išmetė visą vadą kačiukų joje ir tiek. Brolius ir seseris į valstybinius globos namus- Rainakėlį pas save. Mažas baisiai buvo :


Toks ir liko. Nepaisant savo mažo ūgio ir silpno smūgio, buvo begalo kovingas katinukas iki mirties pasiryžęs ginti savo namus arba domėtis merginomis aplinkui. Nepaisant savo temperamento, rasdavo laiko pamurkti ant kojų žiema ar jam atrodantiems vertiems svečiams vasarą.
Katė Gražuolė kuri nelabai draugaudavo su kiekvienu iš jų , o greičiau bardavosi šnypšdama, atrodo puolė į depresiją žiūrėdama apatiškai pro langą arba nervingai tampydama kompiuterio laidus.
Vyrų gyvenimas trumpas,

Komentarų nėra: