2013 m. gegužės 16 d., ketvirtadienis

didžioji dažyba ir santuokinis žiedas

Tikrai didžioji...
Nutarėm nusidažyti visus pastatus pradedant troba XIXa. ir baigiant garine. Taigi viso gaunasi šeši pastatai be tokių smulkmenų kaip Argo voljieras ar šulinys. Kadangi reikia vieną sykį gruntuoti ir dar du po to dažyti dažais galima padauginti tuos šešis pastatus iš trijų ir gauti visus aštuoniolika jei reiktu dažyti tik vieną kartą.
Aštuoniolika pastatų jau beveik visas kvartalas !
Taigi šiandiena jau mėnuo kaip toje dažyboje.  Pagal užsibrėžtą grafiką turėjom pabaigti visas vilas ir pirtį. Vienu metu atrodė, kad jau nespėsim , bet pamojavus teptuku kai kuriomis naktimis turim įgyvendintą planą.
Turėčiau padėkoti talkininkui Sauliui, kuris atvykdavo padėti kai būdavo jau visai prastai.
Vilą ,,Petras'' baigėm tik vakar vakare. Ji labiausiai saulės ir lietaus buvo nugairinta tai ir pokyčiai akivaizdžiausi. Čia prieš tai :

Čia išbalus nuo grunto ir primenanti Amerikos priemiesčius man kažkodėl :

O čia jau baigta :

Tokios tad metamarfozės.
Jau matau , kad kaip tikri statybininkai netilpsim į suplanuotus biudžetus. Sudažėm keturis tūkstančius jau, o dar toli gražu ne pabaiga.... Svarbiausia , kad ta sodybos dalis kuri skirta svečių apgyvendinimui jau nudažyta, o troba , daržinė manau iki birželio vidurio vienaip ar kitaip užsibaigs.
Pabaigai apie dažus. Pasirinkom ne pačius pigiausius tikėdamiesi ilgaamžiškumo ir kokybės. Vandens pagrindu, visokius antialergetinius sertifikatus turinčius. Galų gale pavadinimas labai tinkamas :

Visai pabaigai apie žiedą vestuvinį. Aš jį ant dešinės rankos nešioju. Paskutiniu metu ir taip labai sunkiai nusimaudavo, o mėnesį pamojavus teptuku plaštaka padidėjo tiek , kad dabar norint nusiimti reiktu pirštą arba žiedą kirpti. Kitaip niekaip....

Komentarų nėra: