2011 m. balandžio 20 d., trečiadienis

nauji Amūrai ir Plačiakakčiai tvenkiniui

Paskutiniu metu žinia žinią veja.
Šiandiena atsivežėm naujus balos gyventojus iš Vasaknų žuvininkystės ūkio. 14 Amūrų , jau paaugusių ir 8 saujos dydžio Plačiakakčius iš kurių bent vienas tikiuosi išaugs iki gigantų kurių nieks (na beveik nieks) nesugeba pagauti.


6 komentarai:

aliai rašė...

as su Petru, o juolab Grazina, prasti zvejai. nelabai ismanom sito reikalo. galbut kas nors is tikru zveju galetu paaikinti :
siemet pas mus duso zuvys, bet labai keistai. pakrantese radom daug eseriuku ( ilgis apie 5-8 cm) visi vienodo dydzio, ir dideles zuvis ( 2kg ir daugiau ) 14 vienetu. pagal mano ,,inventorizacinius zurnalus'' turejo buti ir tarpiniu tarp ju, bet nei vienos neaptikom. gal zinote kodel ?

aliai rašė...

ir dar. kadangi turim nemenka veziu populiacija ar jai yra pavojus dusti ? neradau tokios informacijos niekur , kad veziai dustu. Gal jiems sios problemos ne motais ?
aciu jei kas nors atsakys ir paaikins.

kitokia Aurelija rašė...

Užsuk į Supermama, ten yra tema apie kūdras ir kitus mažus vandens telkinius, ten profas parašo kartais.
Tik šimtą metų nebuvau, nežinau kur tiksliai ta tema :)))

Emas rašė...

Panasu, kad profa rastum: http://www.senasisezerelis.lt/index.php?cid=167
Vasara kalbejom, sakei, jog matei Ausri lygtai per "Laba ryta"...
Jis turetu zinoti, kur ir kaip veziai ziemoja!
As zinau, kad reikia kasti sniega nuo ledo, kad augalai ir dumbliai fotosintezuotu deguoni (bet nesu tikras, kad Jusu tvenkinyje ju yra). Antra- tai eketes, kurios dengiamos lentomis, i jas imetama siaudu kitka, kad neuzsaltu. trecia tokie aparatai- aeratoriai. Mates nesu- tik girdejes.

Relija rašė...

va va, apie šį žmogų ir kalbėjau ;)

aliai rašė...

aciu, apie zmogu is senasisezerelis.lt pirma karta uzgirdau per ziniu radija, o ne per tv. labai idomus ir mielas zmogus pasirode, laidoje su ginu dabasinsku.
ta proga skubu pareisksti savo nuomuone kad lietuviskas radijas, koks jis bebutu, isvenge tos tv, lietuviskos tv, degradacijos.
apie emo patarimus tai jie visi zinomi. pats efektyviausias zinoma aeratorius. dar efektyvesnis budas deguodies balionas...
vienaip ar kitaip man buvo idomu kodel neduso vidutines zuvys ( 500g- 1000g) gal tikrai ju nebuvo, nors tai neitiketina.
dabar buriai karosu jau kaitinasi atokaitoje prieme i savo gauja viena kita nauja amura.