2011 m. kovo 1 d., antradienis

Etnokosmologijos muziejus . Observatorija Molėtuose


Pradėjome naują skyrių savo blog'e : ,,maršrutai''. Pasistengsim pateikti informaciją ką galima pamatyti , kur nukeliauti , bunant Aliuose. Taigi pirmas pranešimas šia tema.

Etnokosmologijos muziejus. Atstumas nuo Alių apie 3o km. Nuvykimas automobiliu.
Muziejus/observatorija veikia ištisus metus. Įmanomos dieninės ir naktinės ekskursijos. Reikalinga išankstinė registracija telefonu : 8-383-45424. Platesnė informacija : http://www.cosmos.lt

Dieninės ekskursijos metu galėsite susipažinti su muziejaus eksponatais, sužinoti kažką naujo apie astronomiją, pakilti į apžvalgos aikštelę, galu gale pasidžiaugti puikia muziejaus architektūra ir gražiomis apylinkėmis.
Žinoma daugumai , kaip ir mums, įdomiausios naktinės ekskursijos arba dangaus stebėjimas per teleskopą. Observatorijoje esantis 80 cm skersmens teleskopas, kainavęs pusantro milijono litų, yra galingiausias teleskopas Europoje kuriuo paprasti mirtingieji galį dairytis į tolimas galaktikas ar mėnulio kraterius. Patys pasidairėm.

Gražu ir romantiška. Dar likus porai kilometrų iki observatorijos pamatėme užrašus draudžiančius važiuoti su ilgosiomis automobilio šviesomis.
Žinoma jokio fotografavimo naudojant blykstę. Prislopintos vidaus ir lauko švieselės ir lipimas laiptais prieblandoje į pačia stebyklą. Vienu žodžiu nekasdieniniai potyriai...
Tikrai įdomus objektas priversiantis pagalvoti apie savo menkumą šiame pasaulyje, o vaikams suteikiantis įspudžių kurie turėtu išlikti ilgam.

p.s. Nuotraukos nelabai vykusios, nes kaip minėjau sąlygos fotografuoti buvo nelabai palankios...

1 komentaras:

kitokia Aurelija rašė...

Puikus naujas skyrelis :)
Busiu nuolatinė skaitytoja :)))
Kadangi gyvenam netoliese, gal sužinosime naujų, įdomių vietų aplankymams ;)