2010 m. spalio 30 d., šeštadienis

rankų darbo muilas pirčiai

Paskutiniais metais vis girdžiu kaimo turizmo verslininkų dejavimus dėl nuosmukio. Žinau , kad taip skudžiasi ne visi , bet tikrai didelė dauguma. Anot oficialios statistikos šis sektorius nuo 2008 metų smuko 40 procentų ir toliau smunka. Mes smukom 7 procentais , o šiais manau augsim apie 1-2 procentus. Kodėl ?
Be pasakojimų , kad tai gyvenimo būdas , o ne verslas turiu dar pora atsakymų.
1. Turiu puikią žmoną.
2. Siūlom daugiau už tą pačią kainą.
Kur čia muilas ? O gi tur, kad jis Gražinos namuose daromas ir visiems mūsų svečiams pirtyje siūlomas. Jokių papildomų mokesčių, jokių .... imi ir naudoji.
Man visados atrodo keistai konkurentai, kurie iš atvykusių svečių prašo papildomai už malkas, kepsninę ar dar bala žino ką. Žinoma kaip ir visur yra pigusis segmentas ir sumokejus 20 ar 40 litų už lovą turi mokėti už dantų krapštuką (jei tokia galimybė yra) papildomai.
Visados norėjom nebūti pigūs. Kita vertus niekada neplanavom ir nesiekėm būti prabangūs ar orentuotis į turtingiausius. Nuo pat pradžių siekėme duoti daugiau , už ta pačią kainą .
Kas yra daugiau ?
Dar 2005 metais kai nebuvo jokių ekologiškų ūkinikų turgelių, o ir apskritai ta tema nubuvo aktuali visi mūsų svečiai nemokamai gaudavo mūsų arbatų, sulos, prieskonių iš daržo, beržinių, ąžuolinių vantų ar pilingo vantelių pirčiai, to pačio namų darbo muilo, ką jau kalbėti apie malkas, meškeres ir kepsnines...
Pakilimo laikotarpiu nepasidavėm pagundom ką nors iš šių smulkmenų apmokestinti papildomai.
Visi šie dalykai neikados neatneš tiesioginės materialinės naudos. Tai daroma Gražinos dėl smagumo. Tas smagumas po kiek laiko grįžta. Tada turime tuos procentus apie kuriuos rašiau auksčiau, esame patenkinti, nejaučiame nuosmukio ir pan.
O muile yra : levandų ir kraujažolių žiedų, čiobrelių ir dar pora dalykų...
Muilas nėra parduodamas, o skirtas tik mums patiems ir mūsų svečiams.

Komentarų nėra: