2010 m. gegužės 6 d., ketvirtadienis

landsyras (landseer) Argas Grafika

Jau trys dienos kaip turime naują alietį vardu Argas Grafika. Dar niekaip neatsidžiaugiame...
Šuniuku vados vardai turėjo prasidėti iš ,,A'' raidės. Mums visiems ta ,,A'' kažkaip nepasidavė, tai vardą sugalvojo Petro krikšto mama. Argas mitinio graiko Odisėjo šuo , vienintelis atpažinęs grįžusį savo šeimininką.
Landsyrai galima sakyti yra vandens šunys, pirminė jų paskirtis buvo padėti žvejams. Tai mums pasirodė kad ,,Argas'' visai tinka. Dabar beliko tik pasistatyti laivą ... Aliai, argonautai, argas ... Antras žodis ,,Grafika'' nurodo veislyną kuriame gimė šuniukas.
Kaip priklauso gavome visą Argo genealogiją . Net juokinga truputi , kad apie jį žinome panašiai kaip ir apie savo giminę - iki proprosenelių. Argas turi lietuviško, estiško, suomiško, čekiško kraujo.
Vienas estas prosenelis labai skambiu vardu : ,,Angelmaen Teddy terrorist''. Tituluočiausias Argo senelis ,,Hitchcock nuo Ozo kalvų''- tarptautinis , Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Lenkijos, Rusijos čempionas 44 kartus veislės nugalėtojas. Tėtis ,,White'n black Pontos'' Lietuvos jaunimo čempionas, 4 kartus geriausias savo veislėje. Mama ,,Indira Grafika'' - Lietuvos, Latvijos čempionė. Toks tad kraujas ir protėviai.
Kadangi tai ne pirmas mūsų šuniukas galime šiek tiek lyginti su buvusiais. Pirmas įspudis tikrai labai geras. Labai socialus, ramaus būdo šuo, begalo vertinantis žmogaus draugiją, pagal amžių fiziškai stiprus. Nėra ko stebėtis juk Argui tik 2 mėnesiai ir 2 savaitės, o sveria ,,mažylis'' jau 16 kilogramų.


2 komentarai:

Unknown rašė...

Jūsų šuo yra tikrai reto grožio. Šiuo metu jis panašesnis į Meškį, nei į Argą.

Lina rašė...

Begalo dziugu matyti dar viena musu landsyru seimos nari mylincioje seimoje :) Sekmes augant, o galbut veliau teks mazyli net ir parodose isvysti?
Beje, galbut yra noro pasidalinti jusu mazylio suteiktais dziaugsmais ir atstovauti musu galbinga veisle tarp Lietuvos meskinu myletoju? Butu labai labai dziugu musu kpmpanijoje isvysti daugiau margos spalvos :))
http://www.freeforum101.com/lithuanianbears
Linkejimai nuo "sesutes" Bonytos ir gentaines Pelos
www.landseers.lt