2010 m. kovo 9 d., antradienis

,,chadoki'' sugryžta !




Jau šiek tiek pripratome, kad buvę svečiai pas mus gryžta vėl. Labai džiaugemės dėl to. Dauguma ,,pargryžtančių'' Lietuvos gyventojai ir piliečiai. Tai lyg ir suprantama atstumai juk nėra dideli, valanda kita ir jau vietoje. Šiemet labai džiaugiamės kad gryžtančių žmonių sulaukiame ir iš užsienio. Juk kai pagalvoji pasaulis ne toks mažas, galima juk daug kur nusibelsti...
Šiemet vėl sulaukėme ar dar sulauksime : Janio iš Latvijos, Olgos ir Alekso iš Izraelio, Rasmusenų šeimynos iš Danijos, Agnieszkos kompanijos iš Lenkijos. Ačių jiems visiems...
Bet šitas tekstelis apie Moškinų šeimyna : Iriną, Matvejų ir Pavelą iš Maskvos. Praitais metais jie kartu su draugų šeima praleido pas mus beveik mėnesį. Kai atsisveikindama Irina sakė , kad vėl greit pasimatysim net nelabai tikėjausi. Dabar jau tiksliai žinau kad turėsime ,,maskvietiškas savaites'' liepos antrojoje pusėje.
Anakart kai ilsėjosi Pavelas buvo be mašinos ir tik kurį laika ją nuomavosi. ,, Ai, sako mes tokie ėjikai(chadoki)''. Tai man taip ir prilipo tas ,,chodoki''. Šį šeima iš tų kurie tikrai vertina pievas, miškelius, ežerus, kemsynus, čiulbančius paukščius, kaimišką maistą ir ankstyvą saulėtekį... Kadangi anksčiau yra tekę darbo reikalais dažnokai buti Maskvoje tai tos meilės man suprantamos. Ne dėl to kad Maskva man nepatiko, priešingai tas miestas kažką turi tokio įpatingo. Tiesiog tas nuolatinis skubėjimas, transporto kamščiai , žmonių jūros. Kontrastas su mūsų erdve didžiulis.
Tai va, išties visi labai džiaugiamės kad susitiksime vėl. Irina baigusi dizaino mokslus kaip ir mes su Gražina, tai matyt dar labiau suartina. Petras vėl vežinės su dviračiu po aplinkinius ūkius parvežti pieno, sūrio, kiaušinių ar medaus . Vienu žodžiu viskas nuostabu... Čia aš rimtai.
Martynas

Komentarų nėra: