2010 m. vasario 1 d., pirmadienis

Sergejus, Natalija, Valentinas ir Polina iš Peterburgo

Neseniai per Žinių radiją girdėjau Lietuvos Kaimo Turizmo Asociacijos prezidentės intervių. Paklausta ar į Lietuvos kaimo turizmo sodybas atvyksta svečiai iš užsienio Naujųjų Metų laikotarpiu Prezidentė nurėžė, kad jokie užsieniečiai žiemą į kaimo turizmo sodybas nevyksta.
Kaip sako vienas mano draugas ,,kalba iš oro'', arba mūsų sodyba yra unikali ir kitokia. Norėčiau tikėti antru variantu. Naujųjų Metų laikotarpiu svečiai iš užsienio sudaro apie 50% nuo bendro mūsų svečių skaičiaus.
Per šiuos Naujuosius savaitę pas mus gyveno Sergejus su Natalija ir dviem savo vaikais. Susirado informacija apie mus pagal buvusių mūsų svečių rekomendacijas internete, sėdo į savo džipą ir per 12 valandų iš Peterburgo pasiekė mūsų valdeles. Kaip vėliau išsiaiškinome, mes konkuravome su panašiais paslaugų tiekėjais Suomijoje. Išvažiuodamas Sergėjus minėjo, kad Lietuvoje buvo geriau. Man tai didelis komplimentas , nes aš su pagarba žvelgiu į skandinavus ir visa kas skandinaviška. Galbūt mes kartais neįvertiname ką turime ?
Kadangi jie svečiavosi ilgėliau, aplankė Vilnių, Trakus pakeliavo užpustytais Nacionalinio parko keliukais. Kaip ir visi svečiai iš Rusijos gyrė ir gėrė daug kaimiško pieno, valgė kaimiškus kiaušinius kalbėdami, kad tokių produktų Peterburge neįmanoma rasti. Vaikai ėjo vėžintis nuo kalno , čiuožinėjo pačiūžomis.

Ėjome aplankyti kaimyno laikomų ponių.

Išvažiuodami Sergejus ir Natatalija minėjo , kad tai geriausi jų Naujieji. Net jei tai buvo tik elementarus mandagumas, buvo smagu ir gera.
Po kiek laiko Sergejus atsiuntė nuoroda su jų kelionės aprašymu, kuria ir talpiname čia :
http://story.travel.mail.ru/story/show/273747/
p.s. paskaičius daugiau rusų turistų atsiliepimų apie Lietuvą buvo labai džiugu, labai jau giria jie Lietuvą. Kas mokate rusiškai galite pasiskaityti
Martynas

Komentarų nėra: