2020 m. gegužės 30 d., šeštadienis

kur pavalgyti Aukštaitijoje ? Perino, Pizza Verde, V.Gaidelio rūkyta žuvis


Kai prieš 10 metų klausdavo mūsu svečiai kur galima normaliai pavalgyti , sakydavom už 100km , Vilniuje. Laikai pasikeitė ir mums labai smagu dėl to. Visos minimos maitinimo įstaigos prisideda prie mūsų sėkmės ir viliuosi nors truputi prisidedam prie jų sėkmių rekomenduodami savo svečiams.
 Pasirinkome ir vertinome vietas kurias lankėme 10 ir daugiau kartų ir niekada nenusivylėme.  Nesame jokie maisto ekspertai ar profesionalus vertintojai. Tai tiesiog subjektyvi mūsų nuomuonė.
     Perino Anykščiuose. Jie mato save gastrobar kategorijoje, nors mums seniai atrodo, kad galėtų rastis žodis restoranas. Italijos įkvėptas trumpas ir aiškus meniu, visados idealus aptarnavimas, kai oficiantas ar savininkė atneša puikius stalo įrankius su pirštine, tyli foninė muzika tinkanti restorano ideologijai. Puikus interjieras. Iš lauko pastatas primena sovietmetį.  Patekus į vidų aplanko palaima. Jokių mėgėjiškų sprendimų, viskas dusliai profesionalu - nuo baldų iki servetės ant stalo.


     Utena Pizza Verde. Atsikraustėme į Utenos rajoną daugiau nei prieš 15 metų. Kartais suprantam kad vis dar jaukinamės. Pizza Verde buvo ir yra mažas stebuklas tokiam provincijos miesteliui kaip Utena. Jiegu dar prieš penkmetį būtų kas nors pasakęs, kad Utenoje bus galima pasimėgauti tikra Neapolietška pica, nebūtumėm patikėję. Malkomis kurenama picos krosnis, paprasti , bet kokybiški indrigentai ir visados greitas ir dėmesingas aptarnavimas. Mums skaniausios picos ne tik Aukštaitijoje, o ir Lietuvoje. Tiesa kaskart paprašom kepti šiek tiek ilgiau, kad kraštai pasipuoštų vos matomais apanglėjimais kaip Neapolyje, nes savininkai taikosi prie vietinio valgytojo ir kepimo laiką šiek tiek trumpina išvengdami minėtų juodulių. Bet kokiu atveju mylimiausia vieta Utenoje.



Rūkyta žuvis Ginučių kaime. Pats kaimas idealioje strategiškai vietoje. Beveik visų maršrutų po Aukštaitijos nacionalinį parką keliai kertasi su Ginučiais nesvarbu keliaujate mašina, baidarėmis, dviračiais ar pėsčiomis. Valdas Gaidelis jau seniai leidžia dūmą ant žuvelių įvairių, turi kulinarinio paveldo sertifikatus. Tiesiog privalu užsukti ir paragauti. 


Lokacija leidžia čiupti Jums labiausiai patinkančią žuvį ir kur nors miške ar ant vandens mėgautis tobulu skoniu. Mums skaniausi lynai ir unguriai, bet asortimentas žymiai platesnis.

Komentarų nėra: